O ora de exercitii fizice pe saptamana poate preveni depresia

O singura ora de exercitii fizice pe saptamana, indiferent de intensitate, ar putea preveni pe viitor probleme de depresie, se arata intr-un studiu publicat in revista American Journal of Psychiatry.

Cercetarea internationala in cadrul carea au fost monitorizati 30.000 de adulti timp de un deceniu, a relevant ca persoanele care nu au facut exercitii fizice au avut cu 44 % mai multe probabilitati de a suferi de depresie, in comparatie cu cei care fac exercitii o data sau de doua ori pe saptamana.

Studiul noteaza ca „12 % din cazurile de depresie ar fi putea fi prevenite in cazul unor exercitii fizice regulate”.

„Se stia de mult ca exercitiile fizice joaca un rol in tratarea simptomelor de depresie, insa este pentru prima data cand am fost capabili sa cuantificam potentialul preventiv al activitatii fizice pentru a reduce nivelurile viitoare de depresie”, a declarat Samuel Harvey, director al raportului si profesor la Universitatea New Welles din Sydney, citat de EFE.

Harvey a precizat ca, tinand cont de tipul de viata sedentar, care devine o regula in lume si de ratele de crestere de depresie, aceste rezultate demonstreaza cat de necesare sunt exercitiile fizice. „Chiar si o mica schimbare a stilului de viata poate avea avantaje extraordinare pentru sanatatea mentala”, asigura el, dupa cum relateaza si Agerpres.

Reducerea nivelurilor de depresie a avut loc indiferent de gradul de intensitate al exercitiilor fizice, noteaza studiul.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste 300 de milioane de persoane sufera de aceasta tulburare mentala.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.