O nastere provocata ar putea creste riscul de autism la nou-nascut

Copiii nascuti inainte de termen ar putea sa fie expusi unui  risc mai crescut de autism decat cei nascuti la termen, conform unui studiu publicat in revista Jama Pediatrics. Evitarea unei nasteri provocate sau accelerate ar putea preveni 2 din 1000 de cazuri de autism in cazul nou-nascutilor de sex masculin.

Cresterea riscului de autism printr-o nastere inainte de termen

Studiul realizat de Universitatile Michigan si Duke din SUA a avut in vedere compararea a 625.000 de nasteri cu rezultatele lor scolare. In urma acestui studiu, cercetatorii au ajuns la concluzia ca 1.3% dintre baieti si 0.4% dintre fete sufereau de autism.

In acelasi timp, cercetatorii au ajuns la concluzia ca baietii nascuti printr-o nastere provocata sau accelerata aveau un risc cu 35% mai crescut decat cei nascuti la termen.

In cazul fetelor, acestea au fost supuse unui risc mai crescut de a face autism doar in cazul nasterilor accelerate.

“Studiul nostru este de departe cel mai amplu dintre cele care analizeaza relatia dintre autism si nasterea provocata sau accelerata”, a precizat Simon G. Gregory, principalul autor al studiului.

In ce cazuri nasterile provocate sunt recomandate

Autorii studiului au precizat ca nu trebuie sa se evite in totalitate nasterile provocate si accelerate pana la cercetari mai ample in ceea ce priveste legatura dintre autism si aceste tipuri de nasteri.

Autorii studiului au dat ca exemplu importanta nasterilor provocate in cazul femeilor care sufera de diabet sau de presiune arteriala. Nasterea provocata, in aceste cazuri, a redus riscul ca bebelusul sa se nasca mort.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.