O mie de teste rapide de depistare a bolilor infectioase, la Constanta

Agentia Nationala Antidrog (ANA) a incheiat un protocol de colaborare cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta, pentru anul 2020, si a pus la dispozitia unitatii medicale peste o mie de teste rapide de depistare a virusilor imunodeficientei umane (HIV), hepatitei B (VHB) si hepatitei C (VHC).

Protocolul incheiat se refera la desfasurarea de activitati, programe si proiecte de reducere a cererii de droguri.

„Agentia Nationala Antidrog (ANA) a pus la dispozitia Spitalului Clinic Judetean de Urgenta ‘Sfantul Apostol Andrei’ din Constanta 300 teste rapide de depistare HIV, 400 teste rapide de depistare VHB si 400 teste rapide de depistare VHC, pentru a fi utilizate in scopul testarii persoanelor consumatoare de droguri aflate in servicii de asistenta in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta ‘Sfantul Apostol Andrei’ din Constanta”, se precizeaza intr-un comunicat de presa citat de Agerpres.

In contextul recomandarilor formulate de Centrul European de Monitorizare a Drogurilor si Dependentei de Droguri privind imbunatatirea calitatii datelor rezultate din testarea consumatorilor de droguri pentru bolile infectioase determinate de HIV, VHB si VHC, ANA si-a propus cresterea accesului consumatorilor de droguri la servicii de testare in comunitate si in sistemele privative de libertate. Initiativa se incadreaza in eforturile sustinute la nivel european si mondial de constientizare si reducere a riscurilor asociate consumului de droguri.

Astfel, Agentia Nationala Antidrog pune la dispozitia furnizorilor de servicii de asistenta, cu titlu gratuit, teste rapide de depistare a HIV, VHB si VHC, in vederea testarii persoanelor consumatoare de droguri aflate in asistenta.

Etichete: teste rapide, test rapid HIV, test rapid hepatita, teste depistare boli infectioase, spitalul judetean constanta, agentia nationala antidrog

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.