O imbratisare pe zi ne mentine sanatosi

cuplu-infidelitateAstazi, 21 ianuarie, in intreaga lume se celebreaza Ziua Internationala a Imbratisarii. Acest gest, prin care strangem in brate o persoana, este mai benefic decat va imaginati.

Pana si specialistii in sanatate spun ca o imbratisare poate reduce tensiunea arteriala, previne atacurile de inima, reduce stresul si elibereaza oxitocina, hormonul iubirii.

Aceasta sarbatoare a imbratisarii a aparut in anul 1986 in America, dar s-a raspandit rapid in toata lumea.

Din anul 2004 a fost lansata public si campania „Free Hugs” sau „Imbratisari gratuite”, iar initiatorul acestei idei este un australian cunoscut sub pseudonimul „Juann Mann”, care a primit o imbratisare de la un strain intr-un moment de deznadejde si a hotarat sa imparta acest cadou si altora.

Specialistii in sanatate spun ca acest mod de a demonstra afectiunea ajuta si la eliberarea durerii fizice, regleaza productia de hemoglobina, alunga insomnia si risipeste sentimentul de singuratate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.