O clinica din Oradea a primit acreditare pentru fertilizare in vitro

Centrul de diagnostic si tratament al infertilitaiii ‘Calla’ din Oradea a primit recent acreditarea pentru realizarea tratamentelor de fertilizare in vitro.

Clinica a fost realizata prin doua proiecte cu fonduri europene si contribuiie proprie a fondatorilor, investitia ridicandu-se la suma de un milion de euro, relateaza Agerpres.

„Ne bucuram sa va spunem ca ne-am finalizat un vis care parea irealizabil in urma cu zece ani cand am pornit pe acest drum. Avem autorizarea Ageniiei Naiionale de Transplant si ordinul publicat de Ministerul Sanataiii prin care suntem numiii clinica acreditata pentru reproducere umana asistata, inclusiv fertilizare in vitro. Credem ca este o informaiie de interes pentru ca este primul centru de reproducere asistata acreditat in aceasta zona a iarii. Este finalul unui drum de munca si investiiie care a inceput in urma cu mai bine de zece ani, alaturi de colegi pe care i-am indrumat in formarea profesionala si cu care am avut increderea ca putem colabora si lucra la parametri de performania profesionala”, a declarat conf. univ. dr. Liana Antal, potrivit sursei citate.

Procedura de fertilizare in vitro, explicata de dr. Anca Huniadi, este o tehnica de reproducere asistata care permite cuplurilor care nu pot avea copii sa devina parinii.

„Necesitatea este foarte mare deoarece unul din patru cupluri cu varsta de peste 35 de ani are nevoie de aceasta procedura pentru a deveni parinii si unul din cinci sub aceasta varsta. Sunt foarte multe femei care se adreseaza centrului, insa unele paciente prefera sa mearga in strainatate. Acesta este unul dintre motivele pentru care am considerat necesara deschiderea acestui centru la Oradea. Ne adresam atat locuitorilor din judei cat si celor din judeiele invecinate. Mai sunt asemenea centre de FIV la Cluj, de stat si unul privat, la Timisoara”, a declarat dr. Anca Huniadi.

Daca, din diferite motive, nu se doreste embriotransferul in perioada imediata, embrionii se pot congela in condiiii de maxima securitate, o perioada indelungata de timp, chiar de ordinul a 10-20 de ani.

Etichete: fertilizare in vitro, clinica fertilitate, tratament infertilitate, FIV, reproducere asistata

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.