O asociatie de pacienti lanseaza Ghidul pacientului cu cancer in perioada pandemiei Covid-19

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) lanseaza Ghidul pacientului cu cancer in perioada epidemiei COVID-19.

Alaturi de Alianta Pacientilor Cronici din Romania, FABC a pus la dispozitie un call center prin care pacientii oncologici, unul dintre cele mai vulnerabile grupuri la infectia cu noul coronavirus, pot primi consiliere medicala, psihologica, de nutritie si sociala. O echipa de medici va raspunde solicitarilor in intervalul orar 9:00-17:00, la numarul 021 253 05 91 (tarif normal).

„In contextul actual, pacientii oncologici trebuie sa beneficieze de intreg sprijinul necesar din partea noastra si al altor asociatii si organizatii de pacienti, sa aiba acces la informatia critica necesara pentru a se proteja, dar si pentru a putea avea acces la tratament si investigatii urgente. In aceasta perioada, ne-am mobilizat toate resursele interne si externe, toti partenerii, carora le multumim pentru disponibilitatea de a ne oferi sprijin financiar pentru a achizitiona materiale absolut necesare in spitale precum echipamentele de protectie. Facem un apel la entitatile institutionale, la intreaga societate sa se aplece cu atentie asupra acestei categorii de bolnavi cronici care se confrunta cu mari probleme in aceasta perioada si sa le acorde sustinerea necesara”, a declarat Cezar Irimia, presedintele FABC, potrivit unui comunicat de presa.

Potrivit studiilor realizate pana in prezent, se estimeaza ca bolnavii de cancer sunt mult mai vulnerabili fata de infectiile virale, cu un risc de internare de 4 ori mai mare si un risc de deces de 10 ori mai mare.
Initiativa lansarii acestei platforme este sustinuta de o companie farmaceutica.

Etichete: bolnavi cancer covid-19, coronavirus pacienti cancer, ghid pacienti covid-19, FABC

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.