Numarul cazurilor de cancer in judetul Dolj, mai mare decat incidenta pe tara

Rata incidentei imbolnavirilor de cancer in judetul Dolj, in ultimii trei ani, a fost de 1,5 ori mai mare decat rata incidentei acestor afectiuni la nivelul tarii, potrivit Actiunii pentru Renasterea Craiovei (ARC).

Reprezentantii ARC sustin ca aceste date trebuie sa fie un semnal de alarma privind riscurile generate de centrala nucleara de la Kozlodui si depozitul pentru deseuri radioactive in constructie.

„Am transmis recent o adresa catre Ministerul Sanatatii pentru a afla cifrele din ultimii trei ani privind afectiunile oncologice raportate in Dolj, in comparatie cu media la nivelul tarii. Am solicitat aceasta situatie intrucat una dintre principalele preocupari in problema riscurilor generate de centrala nucleara de la Kozlodui si depozitul pentru deseuri radioactive in constructie este potentiala expunere radioactiva, printre efectele acesteia numarandu-se dezvoltarea de diferite afectiuni oncologice. Din pacate, cifrele primite nu ne linistesc, ci dimpotriva”, sustin reprezentantii ARC intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, in anul 2015, rata pe tara a incidentei cancerelor la 100.000 locuitori populatie rezidenta a fost de 254,5, iar in Dolj, era de 396,3.

In 2016, la nivelul tarii cifra a fost de 259,49, in timp ce in Dolj era de 398,4, iar in 2017, 257,02 la nivelul tarii si 394,37 la nivelul judetului Dolj.

Etichete: imbolnaviri cancer, cancer dolj, expunere radiatii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.