Numar dublu de avorturi in Romania fata de media UE

campanie-copii-epilepsieReprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pentru Romania, Victor Olsavszky, a atras atentia asupra numarului ingrijorator de avorturi in Romania. Acesta a subliniat media ridicata a numarului de avorturi din tara noastra, cu mult peste cea europeana.

Femeile trebuie sa aiba acces la servicii sigure de sanatate

OMS precizeaza ca principala masura de protejare a femeilor si de reducere a numarului de sarcini nedorite este ca acestea sa beneficieze de un un sistem medical sigur si usor accesibil.

“Femeia trebuie sa fie informata, ea decide ce face cu corpul ei. Informarea incepe de la o varsta frageda. Nu putem sa abordam probleme de sexualitate doar de la o varsta in sus. Aceasta educatie trebuie sa se faca nu numai la scoala, ci si in familie”, a precizat Victor Olsavszky, citat de agerpres.ro

Medicii recomanda vaccinarea anti –HPV

Ca masura de protectie a sanatatii femeilor, OMS recomanda ca principale masuri de protejare impotriva cancerului de col uterin vaccinarea fetitelor intre 11 si 14 ani, si screeningul in cazul femeilor intre 25 si 64 de ani.

In Romania, 3400 de femei sunt diagnosticate anual cu acest tip de cancer. Astfel cancerul de col uterin ramane cea mai frecventa forma de cancer la femeile cu varsta intre 15 si 44 de ani in tara noastra.

Educatie la scoala si in familie a tinerelor

O principala masura de informare si de preventie a sarcinilor nedorite sau a diferitelor infectii cu risc major este o educatie corecta atat in cadrul familiei, cat si la scoala.

Nevoia de campanii de educare a tinerelor despre principalele masuri de protectie, despre masuri contraceptive in cazul prevenirii unui avort sau a vaccinarii in cazul unei afectiuni grave precum cancerul de col uterin sunt esentiale.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.