Nucile, benefice in cazul bolilor inflamatorii intestinale

Oamenii de stiinta americani au aratat, in urma unui studiu, ca nucile aduc mai multe aduc multe beneficii pentru sanatate decat se credea initial.

Nucile contin mai multi compusi naturali si fitochimicale, ceea ce face sa ofere protectie impotriva inflamatiei si a cancerului de colon.

Cercetarea americanilor a evaluat efectele suplimentarii dietei cu nuci la soarecii de laborator cu colita ulcerative.
Astfel, s-a constatat ca atunci cand cobanii au primit nuci pentru aproximativ doua saptamani, au suferit mult mai putine traume in colonul lor in timpul unui episod de colita ulcerativa si procesul de reparatie a mucoasei din colon a a fost mai intens.

De asemenea, in urma analizei metabolitilor din fecale s-au observat mai multe modificari.

„Continua munca pentru a intelege daca acele schimbari metabolice sunt parte a protectiei. Nu sugeram ca persoanele cu colita ulcerativa sa fie mentinute la o dieta cu un consum mare de nuci. Dar, speram ca vom fi capabili sa determinam compusii activi – nutrientii, fitochimicalele – din nuci, ce ofera protectie”, a a precizat dr. Daniel Rsenberg, coordonatorul studiului, conform sciencedaily.com.

Colita ulcerativa este o forma de boala inflamatorie intestinala, caracterizata de inflamatia cronica a tractului gastrointestinal.

In prezent, oamenii de stiinta University of Conneticut si Texas A&M University deruleaza un alt studiu pentru a evalua impactul suplimentarii consumului de nuci asupra oamenilor.

Etichte: boli inflamatorii intestinale, colita ulcerativa, cancer de colon, beneficii nuci

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.