Noul model de declaratie pe proprie raspundere

Modelul de declaratie pe proprie raspundere – 26 martie 2020, necesara pentru a putea iesi din casa, a fost actualizat si simplificat.

Atentie! In acest formular nu completati date personale. Descarcati pe calculatorul dumneavoastra fisierul in format .pdf, printati si apoi completati de mana formularul!

Anuntul facut pe Grupul de Comunicare Strategica:

„Va semnalam actualizarea MODELULUI declaratiei pe proprie raspundere, accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro/, care a fost simplificat in privinta datelor care necesita a fi completate.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop in campurile predefinite, în formatul PDF, necesitand ulterior tiparirea si semnatura olografa a titularului.

  • Declaratie pe proprie raspundere: descarca

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mana”) in campurile predefinite, necesitand totodata semnatura olografa a titularului.

Totodata, reamintim faptul ca declaratia pe proprie raspundere poate fi redactata integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaratiei pe proprie raspundere pus la dispozitie.

Precizam faptul ca orice alte initiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declaratiilor pe proprie raspundere/adeverinte de angajator NU beneficiaza de acordul autoritatilor guvernamentale si nu se realizeaza in colaborare cu acestea. In acest sens, avertizam asupra riscului folosirii, in mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea si folosirea fara drept a datelor personale.

In privinta prezentarii declaratiei pe proprie raspundere/adeverintei eliberata de angajator personalului abilitat sa verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militara 3/2020), precizam ca aceasta se va realiza in sensul prezentarii fotografiei documentului mentionat, pe care trebuie sa figureze semnatura olografa a titularului (declaratia pe proprie raspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinta angajator).

Persoana va prezenta declarația pe proprie raspundere/adeverinta de la angajator impreuna cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.”

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.