Noi modificari privind formularul de localizare a pasagerilor (PLF)

Conform modificarilor aduse ordonantei privind formularul de localizare a pasagerilor (PLF), a crescut la 72 de ore termenul maxim in care calatorii trebuie sa completeze acest formular inainte de a intra in tara.

“Exista un termen de 24 de ore necesar completarii acestui formular inainte de intrarea in tara. Acest termen a fost crescut la 72 de ore. Practic, oricine soseste in Romania poate sa completeze acest formular cu 72 de ore inainte si, sigur, 24 de ore dupa trecerea granitei’, a declarat Adriana Pistol, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

De asemenea, o alta modificare se refera la categoriile profesionale care nu mai trebuie sa completeze de fiecare data PLF la trecerea granitei.

“Este vorba de piloti, mecanici de locomotiva, transportatori de marfuri, persoane care lucreaza in statele vecine si, practic, o data pe zi traverseaza granita, navigatori, personal medical. Aceste categorii profesionale au doar obligatia de a completa o singura data formularul, declinandu-si apartenenta la una din aceste categorii profesionale. Este suficient pentru a putea traversa frontiera fara niciun fel de probleme. In situatia in care nu mai fac parte din aceste categorii profesionale exceptate, trebuie sa-si anuleze primul formular si sa aplice prevederile ordonantei ca si celelalte persoane”, a precizat Pistol.

Alte noi reglementari vizeaza cresterea la sase luni a perioadei in care trebuie pastrare datele personale din PLF si reducerea cuantumului minim al amenzii prevazute pentru cei care nu au completat formularul dupa intrarea in tara in cele 24 de ore, de, termen  la 1.000 de lei la 500 de lei.

Etichete: formularul de localizare pasageri, PLF, termen completare PLF, amenda LF

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.