Noi criterii de diagnostic pentru incadrarea in gradele de invaliditate

Noi criterii si norme de diagnostic clinic, functional si de evaluare a capacitatii de munca pe baza carora se face incadrarea in gradele I, II si III de invaliditate, care sa le inlocuiasca pe cele stabilite prin HG nr. 155/2011.

Potrivit Guvernului, pe baza noilor norme si criterii medicale se urmareste sa se realizeze o evaluare complexa, obiectiva si actualizata a starii de sanatate a persoanei, cu proceduri de diagnostic recomandate de ghidurile de practica medicala nationale si internationale, fiind avizate si de Ministerul Sanatatii.

Executivul precizeaza ca acestea au fost elaborate astfel incat sa corespunda recomandarilor Clasificarii Internationale a Functionarii, Dizabilitatii si Sanatatii, OMS – 2007 de a se utiliza, in mod complementar, ambele ramuri ale clasificarilor internationale OMS (CIM – Clasificarea Internationala a Maladiilor – CIM 10 si CIF) si se bazeaza pe definitii, scale si metode de diagnostic standardizate, aplicate la nivel international.

“Pe baza noilor criterii, in evaluarea pacientului se urmareste eliminarea subiectivitatii si reducerea baremelor medicale impuse, ceea ce conduce la un plus de viziune medicala, manifestata printr-o mai mare libertate a judecatii medicale si printr-o evaluare orientata pe persoana si pe afectiunile prezentate de aceasta”, se arata in comunicatul Executivului.

Etichete: gradele de invaliditate, incadrare grade de invaliditate

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.