Nelu Tataru, intrebat de ce nu se gaseste medicamentul Euthyrox in farmacii | “Nu Ministerul Sanatatii distribuie”

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a fost interpelat de o pacienta cu privire la faptul ca in farmacii nu se gaseste medicamentul Eutyhrox pentru bolnavii cu afectiuni ale glandei tiroide.

„Cand gasim Euthyrox in farmacii, ca eu am cancer tiroidian. Unde intreb, da telefon la depozit, nu exista! Dumneavoastra ati spus la televizor ca a venit tirul. Unde este Euthyroxul asta?! Nu este in nicio farmacie! Se da pe sub mana. Intre atatea farmacii din oras, nu gasesc nicaieri, de niciun fel. Vreti sa ne omorati, aia vreti sa faceti. Nu va ganditi, in Vrancea sunt atatia bolnavi. Eu daca vreau sa iau, imi cere reteta. Ma duc la Parhon (Institutul National de Endocrinologie C.I Parhon’ din Bucuresti n.red.) mereu, cheltui o groaza de bani pe drum si n-am tratament. Il cumpar cu bani in mana, nu-mi da reteta”, l-a intrebat o pacienta de la Focsani pe ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Ministrul i-a raspuns acesteia ca firma producatoare a adus acest medicament, insa nu Ministerul Sanatatii se ocupa de distribuirea acestuia in farmacii.

„Fiecare farmacie are producatorul sau furnizorul ei. (…) In acest moment firma producatoare, nu-i dau numele, a adus … In toata tara sunt bolnavi, nu numai in Vrancea. Noi, ca minister, nu distribuim. Distribuie furnizorul si firma”, a precizat Ministrul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, femeia a continuat sa isi exprime nemultumirea ca de doua luni nu mai gaseste medicamentul in farmacii.

„De niciun fel nu se gaseste, de doua luni de zile. Si a spus ca a venit tirul din strainatate. Unde-i? Totul se da pe sub mana. Am ajuns mai rau ca-n Africa, suntem tara de mana a cincea. Nu iau, fac cancer, ia uite ce glanda am! Iau de 43 de ani tratament. La farmacie ma intreaba de reteta, dar (…) pana acum l-am cumparat, nu m-au intrebat de reteta, acum ma-ntreaba. De ce? Si nici nu-l are. Il da pe sub mana”, a mai sustinut femeia.

Minisrul Sanatatii a informat saptamana trecuta ca un numar de 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg si 59.315 cutii de 25 mcg vor fi livrate in tara pe 13 – 14 aprilie.

Etichete: euthyrox, euthyrox in farmacii, tratament tiroida, pacienti boli tiroidiene, boli endocrine

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.