Nasterea copilului cu numarul un milion fara virusul HIV in Africa

africaIn ultimii 10 ani o noua generatie de medicamente si tratamente antiretrovirale mai eficiente au permis reducerea de la 30% la 2% in prezent a riscului transmiterii virusului de la mama la copil in timpul sarcinii sau alaptarii.

Secretarul de stat american John Kerry a sarbatorit, marti, venirea pe lume luna aceasta a copilului cu numarul un milion fara virusul HIV in Africa, desi mama acestuia era purtatoare a virusului care provoaca SIDA, informeaza miercuri AFP.

Programul de urgenta al presedintelui SUA in lupta impotriva SIDA(PEPFAR), un plan pus in aplicare in 2003 de catre fostul lider de la Casa Alba, George W. Bush, a avut drept scop central prevenirea transmiterii (virusului) de la mama la copil.
‘Datorita PEPFAR copilul cu numarul un milion s-a nascut (in Africa) fara a fi infectat cu virusul HIV’, a afirmatSecretarul de stat american John Kerry la aniversarea celor 10 ani de la lansarea programului.

In Africa, ‘un milion de copii pot creste fericiti si sanatosi, pot merge la scoala, isi pot realiza visele, iar acest cerc va putea fi rupt si putem avea astfel copii eliberati de greutatea si teama de HIV’, a adaugat oficialul american.

Secretarul de stat american a salutat ‘un moment foarte important’ in cei 30 de ani de lupta impotriva virusului imunodeficientei umane (HIV) si aparitia unei generatii fara SIDA, de neconceput cu un deceniu in urma.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.