Municipiul Constanta a iesit din carantina | Raman in vigoare restrictiile specifice starii de alerta

Municipiul Constanta a iesit din carantina, in aceasta localitate revenindu-se la restrictiile specifice starii de alerta, potrivit Institutiei Prefectului.

Astfel, locuitorii orasului, precum si persoanele aflate in tranzit, nu vor mai fi nevoiti sa completeze declaratii pe proprie raspundere privind deplasarea in intervalul orar 5.00 – 23.00.

“Dupa 42 de zile in care a fost sub carantina zonala, municipiul Constanta revine la restrictiile specifice starii de alerta, actualizata prin Hotarare de Guvern. (…) Cetatenii municipiului, dar si cei care tranziteaza sau se afla in Constanta, nu vor mai fi nevoiti sa completeze declaratii pe propria raspundere, in intervalul orar 05:00 – 23:00. Vor ramane in vigoare restrictiile de circulatie existente la nivelul intregului teritoriu national, in intervalul 23:00 – 05:00”, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis de Prefectura Constanta.

Potrivit sursei citate, iesirea municipiului Constanta din carantina inseamna si ridicarea restrictiilor impuse pentru centrele comerciale. Astfel, incepand cu 2 ianuarie, aceastea functioneaza si in zilele de weekend si sarbatori legale.

Programul de functionare se va incheia, cel mai tarziu, la ora 21.00.
Activitatea unitatilor de alimentatie publica de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, este interzisa.

La data de 1 ianuarie, rata de infectare cu COVID-19, in municipiul Constanta, este de 4,42 la mia de locuitori. In judetul Constanta rata de incidenta este de 2,89 la mia de locuitori.

Etichete: carantina covid, carantina constanta, restrictii pandemie romania

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.