Nicio modificare privind certificatul electronic COVID-19 la intrarea in tara

Pentru corecta informare a populatiei privind utilizarea certificatului electronic COVID-19 pentru calatoriile in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiul Economic European (SEE) si Confederatia Elvetiana, Ministerul Sanatatii precizeaza ca “in acest moment, NU a intervenit nicio modificare in ceea ce priveste valabilitatea certificatului electronic COVID-19, la intrarea pe teritoriul national.”

Potrivit unui comunicat de presa, dupa adoptarea de catre Guvernul Romaniei a Deciziei (EU) 2021/1073 care vizeaza specificatiile tehnice de implementare a Regulamentului european 953/2021, Romania va aplica aceleasi reglementari cu celelalte state membre care recunosc certificatul de vaccinare doar dupa efectuarea dozei booster, daca de la incheierea schemei de vaccinare completa au trecut mai mult de 270 zile.

“In ceea ce priveste utilizarea certificatului electronic COVID-19 la nivel national, aceasta va fi reglementata prin Hotarare a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.”, mai scrie in infomarea MS.

Etichete: certificatul electronic covid, conditii de intrare in romania

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.