MS: Informari despre riscurile utilizarii dispozitivelor care incalzesc tutun

Ministerul Sanatatii va face publice pe site informari periodice privitoare la riscurile utilizarii dispozitivelor care incalzesc tutun. Anuntul a fost facut vineri de ministrul Sorina Pintea, care a precizat ca doreste limitarea publicitatii in cazul acestora.

„Noi am infiintat in cadrul Ministerului Sanatatii o subcomisie in cadrul comisiei de toxicologie si toxicodependenta, care analizeaza impreuna cu alti specialisti posibilitatea de publica pe site informari periodice privitoare la riscurile pe care si le asuma fumand cu aceste dispozitive. (…) Avem in vedere masuri pe care sa le luam: limitarea publicitatii pentru aceste dispozitive. (…) Ce este mai interesant este ca daca in cazul tutunului simplu stim ca urmarile apar pe termen lung, stim ce se intampla, se pare ca in cazul acestor dispozitive cu tutun incalzit pot sa apara efecte grave pe termen scurt. De aceea si chestiunea cu publicitatea o vom grabi, iar ceea ce face subcomisia deja va fi vizibil pe site, astfel incat sa atragem atentia asupra consumului acestui tutun incalzit”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

De asemenea, demnitarul a mai precizat ca la unitatile de primiri urgente va fi un formular pe care il vor completa medicii cand primesc pacienti care inhaleaza substante toxice.

„Acel formular va permite medicilor ca atunci cand se prezinta cineva in unitatea de primiri urgente cu aceasta simptomatologie, sa poata sa anunte”, a mai explicat Sorina Pintea conform sursei citate.

Etichete: dispozitive care incalzesc tutun, riscuri sanatate tutun incalzit

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.