MS indeamana pacientii sa achizitioneze medicamente din surse autorizate

Ministerul Sanatatii a indeamnat pacientii si apartinatorii acestora sa se informeze cu privire la modul de utilizare corecta a medicamentelor si sa constientizeze importanta achizitionarii acestor produse numai din surse autorizate.

“Atragem atentia asupra achizitionarii medicamentelor online, din surse neautorizate, care creste riscul de a intra in posesia unor produse falsificate. Aceste produse neautorizate ar putea sa nu fie evaluate corespunzator din punct de vedere al calitatii, sigurantei si eficacitatii, in conformitate cu prevederile legale in vigoare de la nivelul Uniunii Europene.

Utilizarea eronata a medicatiei afecteaza milioane de pacienti in intreaga lume, iar costurile cauzate de neglijarea sigurantei pacientului reprezinta o povara pentru toate sistemele de sanatate.”, transmite Ministerul Samatatii care a mai subliniat ca este important sa acordam atentie atat locului de unde achizitionam medicamentele cat si modului in care sunt administrate, potrivit indicatiilor medicului.

Tema stabilita de OMS de Ziua Mondiala pentru Siguranta Pacientului din acest an a fost reprezentata de utilizarea sigura a medicamentelor.

Etichete: medicamente, achizitionare medicamente

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.