MS: Continua programele de screening pentru depistarea virusurilor hepatitice B si C

Romania a facut pasi importanti pentru supravegherea, controlul si combaterea infectiilor cu virus hepatitic si pentru indeplinirea Planului-cadru national pentru controlul hepatitelor virale in Romania, pentru perioada 2019-2030, elaborat impreuna cu Organizatia Mondiala a Sanatatii, transmite Ministerul Sanatatii.

Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Hepatitei, sarbatorita anual la 28 iulie, reprezinta o buna oportunitate pentru constientizarea populatiei asupra pericolului generat de hepatitele virale.

Romania asigura gratuit tratamentul pacientilor cu hepatita C.

“Anul acesta a fost introdusa in cadrul programelor nationale, vaccinarea anti-hepatita B pentru pacientii dializati. Continua programele de screening finanatate din fonduri eurpene nerambursabile si alte surse, pentru depistarea virusurilor hepatitice B si C.”, precizeaza Ministerul Sanatatii.

Etichete: hepatita, depistare hepatita, screening hepatita, tratament hepatita

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.