Apel pentru testarea Covid-19 la cabinetele medicilor de familie

Ministerul Sanatatii indeamna persoanele care prezinta simptomatologie specifica infectiei cu SARS CoV-2 sa se adreseze cabinetelor medicilor de familie pentru testarea Covid.

Ministrul Sanatatii reafirma importanta medicilor de familie in controlul pandemiei.

“In acest context epidemiologic dificil, cu o crestere importanta a numarului de cazuri de infectare cu SARS-COV-2, testarea in cabinetele medicilor de familie reprezinta o solutie pentru accesul facil al pacientului la diagnostic rapid, evaluare si monitorizare. Cresterea numarului de persoane testate de catre medicii de familie va scadea suprasolicitarea serviciilor de ambulanta si a directiilor de sanatate publica, unde sunt liste de asteptare lungi”, a declarat prof.univ.dr. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, potrivit unui comunicat de presa.

Testarea pentru populatie este gratuita in cele peste 4000 de cabinete ale medicilor de familie care au incheiat contract cu casele de asigurari de sanatate.

Lista acestora este publica si se gaseste pe paginile de web ale Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, AICI.

Persoanele eligibile pentru testare sunt cele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2 care se incadreaza in metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborata de Institutul National de Sanatate Publica, publicata si actualizata periodic la adresa www.insp.gov.ro.

Medicii de familie pot testa atat persoanele inscrise in lista proprie, cat si oricare alte persoane, cu conditia ca acestea sa fie eligibile, la un interval de cel putin 48 de ore intre doua testari succesive, mai precizeaza ministerul.

Etichete: testare covid-19, testare covid la medicul de familie, testare gratuita covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.