MS: 237 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de virusul West Nile si 30 de decese


Conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, au fost inregistrate 237 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virus West Nile si 30 de decese, la persoane cu co-morbiditati, de la debutul sezonului 2018 si pana in prezent.

Potrivit unui comunicat de presa al MS, in Bucuresti s-au inregistrat noua decese, patru in judetul Iasi, trei in judetul Olt, cate doua in judetele Constanta, Dolj si Bihor si cate unul in judetele Alba, Braila, Covasna, Dambovita, Galati, Prahova, Suceava si Teleorman.

In ultima saptamana, au fost confirmate 22 de cazuri noi de meningita/meningo-encefalita cu virus West Nile.

„Avand in vedere ca transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de tantari atat in mediul urban, cat si in cel rural, pentru perioada urmatoare odata cu racirea vremii, se asteapta o scadere a cazurilor de imbolnavire”, afirma sursa citata.

Specialistii in sanatate publica recomanda populatiei sa ia in continuare masurile necesare pentru evitarea infectarii cu virusul West Nile. Printre acestea se numara mijloacele de protectie fizica pentru evitarea expunerii la intepaturile tantarilor, precum protectia mecanica a tegumentelor, folosirea substantelor repelente, plase de protectie la ferestre.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.