Motociclete de interventie urbana pentru SMURD

motocicleta-smurdSMURD are de saptamana aceasta inca patru motociclete de interventie urbana, care vor fi la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dealul Spirii” Bucuresti-Ilfov.

SMURD are acum sase motociclete de interventie urbana la nivel national.

„Motocicletele vor fi utilizate ca prima interventie medicala in Municipiul Bucuresti si se vor amplasa in puncte temporare de dislocare, acolo unde exista un trafic intens sau in zonele cu acces limitat, precum zona Unirii, Bulevardul Iuliu Maniu, Piata Victoriei, Pasaj Baneasa, Obor sau Dristor”, scrie  pe pagina de Facebook a ISU Bucuresti-Ilfov.

Utilizarea acestor mijloace de interventie va conduce la micsorarea timpului de raspuns si asigurarea primului ajutor calificat victimelor, pana in momentul in care ajunge o ambulanta, in sprijin, cu capacitate de transport.

Motocicletele de interventie urbana SMURD vor interveni pe principiul „binomului” – vor fi alertate si se vor deplasa la interventie cate doua, cele mai apropiate de locul evenimentului.
Cat mai curand, in sprijin va sosi si un echipaj de prim ajutor cu capacitate de transport sau alte tipuri de echipaje, in functie de necesitatile de la locul interventiei.

Primele motocicletele echipate pentru acordarea primului ajutor calificat, au intrat in dotarea ISU Bucuresti-Ilfov in octombrie anul trecut.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.