Minivacanta de 1 Mai | Nerespectarea distantarii sociale poate duce la un focar in comunitate sau exacerbarea unuia

Urmeaza minivacanta de 1 Mai, dar momentul trebuie foarte bine gestionat pentru a preveni aparitia unor noi focare de infectie cu noul coronavirus, este de parere ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

”Suntem intr-un moment in care este acea panta lina, dar in schimb vin si trei zile, 1, 2 si 3 mai, dupa o perioada in care lumea resimte nevoia unei relaxari, si atunci trebuie gestionat foarte bine si acest moment. Am fost in stare de urgenta si pana acum, si de sarbatorile pascale si populatia, ii multumesc pentru acest lucru, a respectat. Dar a fost si o parte relativ mica a populatiei care nu prea a respectat acest moment si nerespectarea unei distantari sociale, nerespectarea unei izolari voluntare la domiciliu, nesocotirea unei reguli din tot ce inseamna situatii de urgenta poate duce la un focar in comunitate sau exacerbarea unui focar pe care il credeam in acel moment stins sau controlat”, a declarat Nelu Tararu la Digi 24, citat si de Agerpres.

Tototdata, demnitarul a mai adaugat ca spera ca in urmatoarele doua saptamani sa scada numarul cazurilor noi si al decesurilor iar dupa data de 15 mai sa se poata trece la o relaxare a masurilor.

Etichete: distantare sociala, preventie covid-19, epidemie coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.