Ministrul Sanatatii: Vom trai cu coronavirusul si in urmatorii doi ani

Experienta pandemiei de gripa porcina din 2009 ne arata ca au urmat doi ani de epidemii sezoniere, iar aceasta situatie se va repeta si cu virusul SARS-CoV-2, a precizat ministrul Sanatatii.

„Dupa experienta pandemiei de gripa porcina din 2009, am putut vedea ca o pandemie a fost urmata de doi ani de epidemii sezoniere. Asa va fi si in acest moment. Sa ne obisnuim ca vom trai cu coronavirusul si in urmatorii doi ani. Dar avand in vedere prima curba, putem evalua si ce va urma in urmatorii doi ani. Nu avem un tratament (…), nu avem un vaccin. In momentul in care noi putem sa gestionam astfel incat sa avem putine decese, putine cazuri, mergem spre o curba lina si putem gestiona prin sistemul medical pe care il avem, atunci putem spune ca am reusit sa trecem prin aceasta pandemie, gestionand-o. Atunci cand vom iesi si vom vedea ca avem o mare parte a populatiei care s-a imunizat, avem prezenta unor anticorpi, putem vedea urmatorii doi ani ca niste epidemii cu niste cazuri care nu vor avea aceeasi amploare ca in aceasta perioada, dar vor fi niste cazuri cu o simptomatologie frusta sau usoara care vor merge pana vom avea o stare de imunitate la toata populatia Romaniei. Speram in acest context si in descoperirea si fabricarea unui vaccin cu care sa putem gestiona urmatorii doi ani”, a declarat ministrul Tataru, intr-un interviu la postul Antena 3, citat si de Agerpres.

Totusi, Nelu Tataru a subliniat ca inca nu este aproape momentul in care vom avea un vaccin impotriva COVID-19.

Etichete: epidemie coronavirus, pandemie covid-19, vaccin coronavirus, imunitate coronavirus, nelu tataru

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.