Ministrul Sanatatii va propune retragerea acreditarii pentru doua spitale din tara

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, va propune Autoritatii Nationale pentru Management al Calitatii in Sanatate retragerea acreditarii spitalelor controlate saptamana trecuta – Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti si Spitalul Judetean de Urgenta din Targu Jiu.

„Este apanajul Agentiei pentru Managementul Calitatii in Sanatate. Voi face o informare catre agentie vizavi de neregularitatile pe care le-am constat vizitand spitalul, o parte din sectiile spitalului, si sunt convinsa ca vor lua masurile care se impun referitor la anumiti indicatori care posibil in momentul evaluarii sa fie conformi, nu mai sunt. Ministrul Sanatatii nu poate sa ceara imperativ, poate sa propuna. Asta am sa fac”, a afirmat Sorina Pintea, citata de Agerpres.

Ea a explicat ca acest lucru inseamna un nou proces de acreditare pentru cele doua spitale.

Potrivit demnitarului, Spitalul Judetean Brasov a fost amendat cu 20.000 de lei, la care se adauga 10.000 de lei amenzi pentru medicii si asistentii din unitatea medicala.

Conform sursei citate, ministrul Sanatatii a precizat ca verificarile facute la spitale nu au fost un ‘exercitiu de imagine’.

„Nu a fost un exercitiu de imagine si nu va fi pentru ca voi face in continuare acest lucru. Pur si simplu m-am saturat sa fie aratate cu degetul doar autoritatile, pentru ca pana la urma fiecare dintre noi suntem parte a acestui sistem. Sistemul nu este ceva abstract la care ne uitam si spunem ca nu merge, suntem noi, fiecare. (…) Nici urmatoarele incursiuni nu vor fi un exercitiu de imagine, pentru ca inca am unele semnale negative din anumite zone”, a mai precizat Pintea.

Ea a spus ca in timpul controalelor a intalnit ‘blazare’ si faptul ca este ‘bine si asa’.

Etichete: acreditare spitale, spitalul judetean de urgenta ploiesti, spitalul judetean de urgenta targu jiu

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.