Ministrul Sanatatii trage un semnal de alarma cu privire la criza de sange


Criza de sange in aceasta perioada a ajuns o mare problema. Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a tras un semnal de alarma.

„In general, in lunile de vara, Bucurestiul si nu numai se confrunta cu o majora criza de sange. Este vorba de perioada concediilor, sunt multe accidente rutiere, sunt operatii planificate, astfel incat nevoia de sange este foarte mare, iar numarul donatorilor scade. In mod normal, pentru a asigura necesarul de sange in Bucuresti, ar fi nevoie de 300 – 400 de donatori pe zi. Azi dimineata, pana la aceasta ora, erau inscrisi 140, ceea ce e absolut insuficient. Asta inseamna foarte multe probleme, de aceea prezenta mea aici impreuna cu doamna director e practic un semnal de alarma si o rugaminte pentru cei care pot sa doneze sa o faca”, a spus ministrul Sprina Pintea, potrivit Agerpres.

Demnitarul a precizat ca in toata tara exista aceasta problema in perioada de vara, dar cel mai acut se resimte in Bucuresti.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.