Ministrul Sanatatii: Siguranta alimentara a romanilor, prioritara

siguranta-alimente-romaniMinistrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, spune ca prioritara pentru institutia pe care o conduce este „siguranta alimentara a romanilor”.

„Ne preocupa ca micutii sa fie sanatosi, ne preocupa sa nu mai avem alte imbolnaviri. Se iau masurile de preventie, de verificare. Raman toate indicatiile de igiena de preparare a alimentelor, de preparare a acestor alimente. Ne intereseaza siguranta nationala, ne intereseaza ca romanii sa fie siguri ca pot sa isi cumpere alimente, ca pot sa manance, ca pot sa le dea de mancare copiilor, ca pot sa traiasca intr-o tara sigura. Eforturile le facem toate in acest sens”, a declarat Ministrul Sanatatii intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca s-ar putea lega intr-un fel imbolnavirea copiilor cu sindromul hemolitic-uremic de consumul de produse lactate ale firmei Bradet, demnitarul a spus ca una dintre concluziile teleconferintei de joi, la care au participat reprezentanti ai MS, ai ANSVSA, ai OMS, dar si ai Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, a fost ca este o „suspiciune si o mare probabilitate”, relateaza Agerpres.

Comisia Europeana a emis o alerta privind posibila existenta a bacteriei Escherichia coli in branza de oaie provenind din Romania, dupa ce Italia a semnalat imbolnavirea copilului roman internat in Florenta.

De asemenea, conform Mediafax, conducerea Autoritatii Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a anuntat, vineri, 18 martie, ca peste 20 de tone de produse lactate de la firma argeseana „Bradet” au fost retrase de pe piata.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.