Ministrul Sanatatii: Sa ne asteptam ca in urmatoarea perioada sa creasca numarul de cazuri

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca este de asteptat ca in perioada urmatoare sa creasca numarul de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

“Trebuie sa ne asteptam ca in urmatoarea perioada sa creasca numarul de cazuri, vom avea si cazuri dificile, critice, vor fi si decese, noi speram ca acest ritm sa fie unul scazut si sa putem gestiona bine aceste cazuri”, a afirmat, joi, ministrul citat de Agerpres.

Demnitarul a subliniat ca pacientilor asimptomatici sau simptomatici usor nu li se da drumul in comunitate pana ce nu exista un test negativ.

“Deocamdata, in acest moment, pana nu avem un test negativ la cei care au fost asimptomatici sau usor simptomatici nu ne permitem sa le dam drumul in comunitate atat timp cat acasa pot avea persoane peste 65 de ani sau copii pe care dansii nu vor sa ii infecteze”, a spus Tataru, conform sursei citate.

Etichete: cazuri coronavirus, covid-19 romania, test negativ coronavirus, persoane asimptomatice covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.