Ministrul Sanatatii recomanda parintilor sa nu-si trateze singuri copiii cu antibiotice pentru a preveni Covid-19

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ii sfatuieste pe parinti sa nu isi trateze copiii acasa cu antibiotice pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2 fara a avea recomandarea unui medic.

“Legatura pe care am recomandat-o si o recomand este medicul de familie. Formele asimptomatice sau usor simptomatice pe care le prezinta copiii sunt cele care trebuie gestionate prudent. Sunt protocoale, sunt tratamente pentru fiecare caz in parte, pentru fiecare grupa de varsta si pentru fiecare mod de manifestare. Recomand in continuare… preventia nu se face printr-un antibiotic dat de acasa de parinti. Evaluarea se face de un medic de familie. Fiecare dintre copii se afla in evidenta unui medic de familie. Haideti sa luam legatura cu medicul de familie, mai ales ca avem o ordonanta care spune ca asimptomaticul sau simptomaticul fara comorbiditati este cel care intra in monitorizarea medicului de familie. Cred ca primul moment ar trebui sa fie acea monitorizare, luare in evidenta medicului de familie si tratament in consecinta” a declarat ministrul Nelu Tataru, citat de Agerpes.

Potrivit demnitarului, a inceput sa creasca numarul de infectari cu noul coronavirus si in randul copiilor.

Etichete: tratament covid-19, preventie sars-cov-2, antibiotice coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.