Ministrul Sanatatii: Ne mentinem in crestere usoara, dar nu avem aflux de cazuri care sa blocheze unitatea medicala

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca numarul infectiilor cu noul tip de coronavirus se mentine intr-o crestere usoara, ‘progresiva’, insa nu exista un aflux de cazuri care sa blocheze activitatea in unitatile medicale.

„In acest moment, ne mentinem in acea crestere usoara, progresiva, dar nu avem acel aflux de cazuri care sa blocheze oarecum unitatea medicala respectiva. Avem o serie de cazuri dificile, critice, aflate in terapiile intensive si vom avea si un numar de decese in consecinta. In acest moment, suntem la o diferenta de doua-trei zile cu testele care trebuie prelucrate”, a declarat Tataru la Digi24, citat si de Agerpres.

El a adaugat ca in Romania sunt aproximativ 50 de puncte de testare si ca sunt suficiente teste.

“Avem o organizare astfel incat fiecare judet sa fie repartizat unui centru regional mare, care sa poata prelucra testele in timp util”, a explicat ministrul Sanatatii, a mai precizat ministrul sanatatii, potrivit surselor citate.

Etichete: cazuri coronavirus romania, covid-19 romania, teste covid-19, nelu tataru

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.