Ministrul Sanatatii: Mastile obisnuite sunt recomandate cand o persoana are viroza; nu ajuta in caz de coronavirus

Ministrul interimar al Sanatatii, Victor Costache, spune ca mastile de unica folosinta nu trebuie purtate de persoanele sanatoase, ele fiind recomandate doar pentru cele care prezinta viroze.

„Sunt doua tipuri de masti: mastile folosite de personalul din spital, filtrante, cu factor de filtrare 2 si sunt mastile pentru populatie (…), de unica folosinta, care nu te protejeaza foarte mult de coronavirus. Aceste masti noi le recomandam in orice viroza, cand o persoana are viroza se recomanda punerea acestei masti pentru a proteja persoanele din jur”, a precizat ministrul la B1 TV, citat si de Agerpres.

Demnitarul a mai spus ca nu este recomandata purtarea mastii in cazul in care persoana este sanatoasa.

„In niciun caz, o astfel de masca daca este purtata prea mult timp se umezeste de la respiratie, noi avem germeni care cresc pe tegument, pe mucoasa nazala si, practic, nu te ajuta in caz de coronavirus. Important este sa ne spalam pe maini si sa nu ne atingem fata. (…) Masca pentru personalul medical te protejeaza, dar poate fi purtata 4-5 ore, numai ca este foarte inconfortabila si nu se justifica. (…) Asistente si medici care lucrau 12 ore cu astfel de masti ramaneau cu cicatrici”, a mai precizat Costache, potrivit surselor citate. 

Etichete: masti sanitare, masti chirurgicale, masti gripa, masti coronavirus, masti viroza, masti de protectie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.