Ministrul Sanatatii: Lipsa medicamentelor pentru bolnavii cu HIV/SIDA este o problema grava

igiena-intimaBolnavii cu HIV/SIDA se confrunta si in acest an cu lipsa medicamentelor, realitate confirmata chiar de ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. In multe spitale din Romania, programul de tratament HIV/SIDA a fost blocat tocmai din cauza lipsei medicamentelor.

Ministrul Sanatatii: A fost o greseala ca nu s-a facut o licitatie si o achizitie centralizata

Nicolae Banicioiu considera ca in momentul de fata bolnavii cu HIV/SIDA se confrunta cu lipsa medicamentelor deoarece nu a existat o licitatie si o achizitie centralizata.

“Anul viitor reluam obiceiul bun, acela de pana in 2007, acela de a face achizitii centralizate de medicamente si atunci le asiguram noi, de la inceputul anului. Si nu mai apar discontinuitati”, a explicat ministrul Sanatatii.

Nicolae Banicioiu: Este o problema grava, bugetele le-a facut altcineva

Lipsa medicamentelor necesare in tratamentul bolnavilor cu HIV/SIDA este o problema de achizitii si licitatii, conform declaratiilor lui Nicolae Banicioiu.

“Este o problema foarte grava. Dupa cum stiti, bugetele le-a facut altcineva si, din punctual meu de vedere, a fost o greseala pentru ca nu s-a facut o licitatie si o achizitie centralizata, fiind totul impartit pe mai multe segmente au aparut tot felul de inadvertente. Eu stiu ca am intervenit”, a precizat ministrul Sanatatii.

In cazul Spitalului judetean de urgenta, Targoviste, unitate sanitara in care bolnavii cu HIV/SIDA s-au confruntat cu lipsa temporara a medicamentelor necesare in tratament, Radu Petrescu, managerul spitalului, a confirmat ca situatia a fost rezolvata.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.