Ministrul Sanatatii: La trei cazuri de infectie Covid-19 in clase diferite se inchide scoala

O unitate de invatamant se poate inchide daca exista trei cazuri de infectie cu noul coronavirus in clase diferite, spune ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

“Cand avem trei cazuri in trei clase diferite, acea scoala se inchide si copiii si profesori intra in izolare pentru doua saptamani, urmand anchetele epidemiologice sa determine cei care au fost contacti directi, urmand ca acestia la fel sa dezvolte o ancheta epidemiologica, in conditiile in care sunt pozitivi”, a spus ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Parintele care are un copil bolnav trebuie sa il tina acasa, sa ia legatura cu medicul de familie si sa anunte scoala.

“Parintele care are un copil bolnav acasa il va tine acasa, va lua legatura cu medicul de familie anuntand scoala ca acel copil este bolnav si luand masurile in consecinta impreuna cu medicul de familie, precizand daca este un tratament care poate fi luat acasa sau daca se inscrie intr-o definitie de caz si trebuie evaluari suplimentare, precum si o ancheta epidemiologica”, a mai explicat Tataru, potrivit sursei citate.

Etichete: copii covid, cazuri coronavirus elevi, an scolar pandemie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.