Ministrul Sanatatii, fata in fata cu pacientii afectati de scleroza multipla

Asociatia de Scleroza Multipla din Romania organizat, vineri, o masa rotunda la care s-au abordat teme de interes pentru imbunatatirea serviciilor medicale necesare pacientilor afectati de scleroza multipla. La intalnire a participat si ministrul sanatatii, Florian Bodog.

„De la inceputul acestui an am ridicat gradul de acces al pacientilor la tratament prin desfiintarea comisiilor de specialitate. In mod specific pentru pacientii cu scleroza multipla am reglementat modul in care acestia pot sa fie transferati de la un centru la altul, in asa fel incat sa poata fi tratati in locurile cele mai apropiate de domiciliu. Urmare a demersurilor pe care specialistii in domeniul de sanatate si asociatiile de pacienti le vor face, vom acredita si alte centre”, a declarat Florian Bodog potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Conform sursei precizate, demnitarul a facut referiri si la costurile tratamentelor pentru pacientii cu scleroza multipla.

„Programul de tratament pentru scleroza multipla nu este un program derulat de Ministerul Sanatatii,  insa pot sa va spun este ca, anul trecut, au fost tratati in jur de 3000-3500 de pacienti, iar in acest an, din estimarile pe care le avem noi, numarul de pacienti tratati ajung la 4000, avem o crestere a accesului pacientilor la aceste tipuri de tratament. Terapia pentru un pacient costa in jur de 32.000 lei”, a mai declarat ministrul Sanatatii.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.