Ministrul Sanatatii face precizari despre regulile care raman in vigoare dupa 15 mai

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, spune ca precautiile trebuie sa ramana si dupa ridicarea starii de urgenta in Romania. El a dat exemple in acest sens.

„Trebuie sa intelegem un lucru: precautiile trebuie sa ramana. Dupa aceste doua luni ramanem cu niste deprinderi – ne intoarcem de afara si ne spalam pe maini, ne spalam pe fata, dam cu un dezinfectant, ne izolam cand avem niste simptome respiratorii, chemam medicul de familie, tusim in plica cotului, tusim in batista, tusim intr-un servetel, ne spalam dupa acest gest, pastram o distantare sociala in locurile potential aglomerate, purtam o masca atunci cand intram in spatiile inchise sau in mijloacele de transport in comun. Sunt reguli care raman si intr-o prima faza de relaxare”, a spus ministrul la RFI, citat si de Agerpres.

El a adaugat ca in interiorul localitatilor se va circula fara declaratie pe proprie raspundere, dar distantarea sociala se va pastra.

„Daca pana acum mergeam cu o declaratie pe proprie raspundere, vom merge fara aceasta declaratie. Vom merge pe tot parcursul zilei, vom merge spre magazine, magazine care au intrarea din strada. Vom merge spre muzee. Vom merge in spatiile inchise, dar pastram distantarea sociala. Se va extinde aceasta relaxare si la sporturile individuale. Se vor deschide cabinetele stomatologice, cabinetele de ingrijire corporala. Dar toate sunt progresive in contextul in care pastram aceleasi precautii, tocmai pentru a evita o eventuala transmitere comunitara a infectiei cu coronavirus”, a mai explicat Nelu Tataru.

Potrivit surselor citate, demnitarul a subliniat ca in cazul in care evaluarea la doua saptamani de la ridicarea starii de urgenta va arata ca toate conditiile au fost respectate, atunci va mai fi si alte masuri de relaxare.

Etichete: masuri de relaxare, reguli stare de urgenta, masuri de protectie, distantare sociala, nelu tataru

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.