Ministrul Sanatatii, despre spaga din spitale: Nivelul a scazut

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, cu privire la ‘spaga’ din spitale, ca acest obicei inca mai exista, insa nivelul a scazut. Demnitarul este de parere ca acest fenomen nu va disparea decat in timp.

„Informatiile mele sunt ca da. Avem un chestionar de feek-back pe care il prelucram. Raportul acesta se publica pe site-ul ministerului, dar in afara acestor cifre seci eu am acces si la date mai multe si pot sa vad si spitalele unde se percepe declarativ, pentru ca pacientii spun asta. Nivelul a scazut. Era de asteptat sa scada. Nu va disparea acest fenomen, decat poate in timp. Dar, suntem de vina cu totii, si pacienti si personalul medical. Ma intreba cineva daca sunt de acord cu ceea ce se intampla la Spitalul Judetean Bistrita, in sensul ca managerul a instituit o regula cum ca pacientii semneaza la intrarea in spital ca nu vor da spaga. Cineva ma intreba de ce nu si personalul medical? Personalul medical are un regulament de ordine interioara, are o fisa a postului in care nu scrie ca trebuie sa pretinda, dimpotriva. Spuneam de multa vreme ca, daca fiecare ar respecta cee ce e scris in fisa postului, lucrurile ar sta altfel”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, participa, joi, la editia a II-a a Conferintei de ingrijire a pacientului ‘Rolul comunicarii in ingrijirea pacientului – Comunicarea devine o arta atunci cand vine din inima’, de la Satu Mare. La evenimentul care tine doua zile sunt inscrisi peste 300 de medici, atat din tara cat si din strainatate.

Etichete: spaga spitale, bani medici, plati informale

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.