Ministrul Sanatatii da asigurari ca in 2020 nu va exista o criza a imunoglobulinelor

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a precizat ca importurile de imunoglobuline sunt asigurate in anul 2020 si nu va fi o criza in acest sens.

„Putem asigura pacientii ca in 2020 nu va exista o criza a imunoglobulinelor. Ministerul Sanatatii are o companie speciala a care asigura importurile critice. Unifarm ne-a asigurat ca in 2020 nu vom avea probleme”, a declarat, Victor Costache, ministrul Sanatatii, miercuri, intr-o conferinta de presa.

De asemenea, potrivit demnitarului, SUA asigura mare parte din necesarul de plasma din Europa.

El a adaugat ca tara noastra trebuie sa creasca importul de produse din plasma pentru ca la acest moment avem cel mai mic consum de imunoglobuline din Uniunea Europeana. Asta pentru ca indicatiile privind aceste tratamente au fost limitate doar la cazurile foarte grave.

Etichete: imunoglobulina, medicamente imunoglobuline, tratament imunoglobuline, produse plasma

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.