Ministrul Finantelor spune ca se discuta despre legalizarea canabisului in scop medical

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a afirmat ca se discuta despre legalizarea canabisului in scop medical in Romania, mai ales ca multe tari din Europa au facut acest lucru.
Potrivit Digi24, el a vorbit despre cazurile pacientilor cu cancer, mai ales in faza terminala si a spus ca „se ia in calcul legalizarea pentru utilizarea in acest sens”.

„Categoric, este medical un argument care justifica o astfel de procedura de legalizare si de utilizare in scopuri medicinale a canabisului”, a declarat el conform sursei citate.

Intrebat daca se lucreaza la Guvern la un astfel de proiect, Teodorovici a spus: „Nu stiu daca la Guvern, dar daca ieri a fost la Ministerul Sanatatii comisia de profil, inseamna ca asta este directia in care se merge.
Demnitarul a fost intrebat si daca ar putea fi legalizat si canabisul folosit pentru recreere.

„Cu siguranta, probabil ca in anii urmatori in Romania vor fi mai multe dezbateri publice pe mai multe subiecte, probabil si acesta, cu argumente de o parte si de alta si se va lua o decizie in functie de cei care sunt mai multi. Daca in vestul Europei sunt legalizate mai multe practici, sa spunem, atunci de ce sa nu analizezi daca intr-adevar este sau nu de luat in calcul?”, a spus ministrul Finantelor citat de Digi24.

Reamintim ca in luna februarie a acestui an, Parlamentul European a aprobat o rezolutie in care solicita Comisiei Europene (CE) si statelor membre ale UE sa ia in calcul folosirea canabisului in scop medicinal.

Printre argumentele parlamentarilor europeni se regaseste si faptul ca acest produs, canabisul medicinal, aduce beneficii pacientii din mai mute categorii. Decizia a fost luata pe baza unor studii care arata aceste efecte benefice.

Etichete: canabis medical, legalizare canabis, 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.