Ministrul Educatiei: Nu trimiteti copiii la analize inutil

copil la scoalaClopetelul a sunat pentru prima data in acest an scolar, iar copiii s-au asezat in banci. A inceput scoala, iar acest lucru presupune si noi reguli de urmat pentru autoritati, medici si parinti.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a sustinut duminica, 13 septembrie, o videoconferinta dedicata evaluarii pregatirilor inceputului de an scolar.

In legatura cu adeverintele medicale si certificatele epidemiologice cerute elevilor, ministrul Sorin Cimpeanu le-a solicitat sefilor de inspectorate scolare sa urmareasca aplicarea cu discernamant a metodologiei privind examinarea starii de sanatate a prescolarilor si elevilor, respectiv acordarea asistentei medicale gratuite.

„Nu facem exces de zel. Cunoasteti ordinul de ministru: adeverinta medicala si certificat epidemiologic. Nu trimiteti copiii la analize inutil. Precizarile si formatul acestor doua documente sunt foarte clare”, a afirmat Ministrul Educatiei, conform unui comunicat de presa.

Analize considerate pana anul trecut a fi obligatorii pentru inscrierea copiilor la gradinita si la scoala, precum exudatul nazo-faringian si examenul coproparazitar, nu mai sunt din acest an o obligatie, conform legii.

„Reamintim tuturor scolilor ca nu este necesara prezentarea analizelor, exudat sau orice alta analiza medicala, la inscriere, ci doar a unei adeverinte medicale pe care parintii o vor primi de la medicul de familie”, a transmis Ministerul Sanatatii, conform Hotnews.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.