Ministerul Sanatatii vrea sa infiinteze mai multe centre regionale de screening pentru cancerul de san si de col


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca se vor infiinta opt centre regionale de screening pentru cancerul de col uterin si de san, astfel incat fiecare femeie sa aiba acces la acest tip de serviciu.

„Stiti foarte bine ca am vorbit in diverse interventii ale mele despre programele de screening pe care le vom dezvolta accesand fonduri europene; pentru cancerul de san vom accesa 21 milioane de euro, pentru cancerul de col – 45 de milioane de euro in cadrul programelor de screening. (…) Va trebui sa le repartizam (n.r. – centre de screening regionale) pe intreg teritoriul tarii astfel incat fiecare femeie sa aiba acces daca doreste la acest tip de serviciu. (…) S-au semnat cinci contracte pentru 5 centre de screening. Urmeaza sa se mai semneze inca trei contracte cu bani care vin de la Banca Mondiala. Cred ca in primul rand trebuie sa ne preocupam sa populam aceste centre. Avem nevoie de medici, avem nevoie de specialisti. (…) In cadrul acestui program se vor infiinta opt centre regionale de screening care vor fi reprezentate in teritoriu de centre deschise la nivelul spitalelor judetene. Teoretic, prin accesarea acestui program infiintam o retea nationala de screening. Suntem avansati. Screeningul pentru cancerul de col uterin si cancerul de san se afla in faza a doua de implementare. Va putea fi operationalizat destul de repede, spre sfarsitul acestuia an”, a sustinut Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Ea a mai spus a spus ca sunt multe specialitati unde Romania nu are medici si nici centre de formare.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.