Ministerul Sanatatii va incheia protocoale cu marile spitale europene pentru tratarea pacientilor cu arsuri grave


Romania va semna protocoale cu mari spitale europene, unde pacientii cu arsuri pe o mare suprafata a corpului vor fi tratati asa cum se cuvine.

In cadrul unei intalniri ce s-a derulat miercuri, supravietuitorii din clubul Colectiv, au cerut ministrului un mecanism national de urgenta care sa permita transferarea cat mai rapida a marilor arsi in Europa, din moment ce Romania nu face fata ingrijirii acestor pacienti.

Primul centru cu care Romania va incheia un astfel de protocol este Spitalul Militar din Belgia, iar in cursul saptamanii viitoare, ministrul Sanatatii se va deplasa acolo.

„A fost contactata conducerea Spitalului Militar din Belgia, urmand ca saptamana viitoare sa se desfasoare primele discutii premergatoare semnarii unui protocol care sa permita transferul pacientilor cu arsuri grave din Romania in regim de urgenta, urmand ca problemele birocratice sa fie rezolvate dupa transfer. Ministrul Sanatatii intentioneaza sa incheie astfel de acorduri cu mai multe unitati sanitare din Europa care au capacitate de ingrijire si tratament a marilor arsi”, se arata intr-un comunicat MS.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.