Ministerul Sanatatii va implementa planul de ingrijire pe termen lung si mediu in cazul ranitilor de la Colectiv

ministerul sanatatiiMinisterul Sanatatii a solicitat sprijinul Ministerului Afacerilor Externe pentru ca, prin intermediul misiunilor diplomatice, sa instiinteze spitalele din strainatate acordul autoritatilor romane ca, in conformitate cu recomandarile specialistilor, pacientii cu arsuri sa continue tratamentul de recuperare in unitatile in care sunt internati.

In cursul zilei de luni, 7 decembrie, la Ministerul Sanatatii se va intruni o comisie de specialisti care va analiza situatia pacientilor cu arsuri aflati in ingrijirea spitalelor din Romania, in vederea implementarii planului de ingrijire pe termen mediu si lung. Acest plan include atat ingrijirile medicale de recuperare cat si asistenta psihologica si sociala pentru pacienti si familiile acestora.

In situatiile in care exista recomandare din partea specialistilor, Ministerul Sanatatii va aproba transferul in strainatate al pacientilor cu arsuri aflati in ingrijirea spitalelor din Romania.

Tot prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, spitalele din strainatate care ingrijesc victimele incendiului din 30 octombrie au fost instiintate despre intentia Ministerului Sanatatii de a demara, in cursul anului 2016, un program de schimb de experienta intre medicii romani si cei straini care se ocupa de tratamentul pacientilor cu arsuri.

Ministerul Sanatatii a aprobat tratamentul in strainatate tuturor pacientilor cu arsuri care au avut recomandarea expertilor straini si care au fost considerati transferabili de catre acestia.

Costurile acestor tratamente vor fi acoperite de Ministerul Sanatatii, conform prevederilor legale.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.