Ministerul Sanatatii va dezvolta un nou subprogram pentru bolnavii de leucemie acuta

cladire-ministerul-sanatatiiMinisterul Sanatatii va dezvolta un nou subprogram pentru bolnavii de leucemie acuta care va fi finantat din Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate.

In cadrul acestuia urmeaza sa fie decontate testele imunofenotipice, citogenetice si de biologie moleculara pentru diagnosticarea leucemiilor acute.

In comunicatul de presa remis joi, 16 octombrie de Ministerul Sanatatii, se specifica faptul ca de acest program urmeaza sa beneficieze in jur de 800 de pacienti cu leucemie acuta.

„Avem ca obiectiv stabilirea unui diagnostic corect, fapt care va permite initierea tratamentului adecvat pentru leucemiile grave, acute si monitorizarea raspunsului la acesta. In acest fel vom reusi imbunatatirea vietii si duratei de supravietuire a acestor pacienti”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul a aprobat Hotararea pentru modificarea si completarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 124/ 2013 privind aprobarea programelor nationale de sanatate pentru anii 2013 si 2014, care prevede elaborarea unui subprogram destinat bolnavilor de leucemie acuta in cadrul Programului National de Oncologie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.