Ministerul Sanatatii se asigura ca adaosurile maximale din piata farmaceutica nu vor impovara pacientii

medicamente-lipsa-COPAC-2016Ministerul Sanatatii a anuntat o serie de masuri menite sa asigure un acces mai bun al pacientilor la medicamente. Prin adoptarea HG 800/2016 de catre Guvernul Romaniei, si prin masurile complementare lansate de Ministerul Sanatatii, asiguram o scadere treptata a preturilor medicamentelor si, de asemenea, disponibilitatea acestora in farmacii si spitale.

Ca urmare a dialogului continuu cu toti factorii implicati, Ministerul Sanatatii va propune Guvernului o serie de acte normative care sa completeze si sa imbunatateasca reglementarile actuale. Aspectele pe care Ministerul Sanatatii le are in vedere se refera la cotele actuale maximale de adaos, precum si la cele adoptate prin HG 800/2016, care urmeaza sa fie aplicate de la 1 aprilie 2017. Astfel, Ministerul Sanatatii a publicat astazi in transparenta decizionala o propunere de modificare a acestora, pornind de la grilele aplicabile in acest moment,s crie intr-un comunicat de presa la Ministerului Sanatatii.

Deciziile care vor fi luate ca urmare a dezbaterii publice vor avea ca prioritate principiile pe care si le-au asumat Ministerul Sanatatii si Guvernul Romaniei, si anume acelea de a asigura accesul pacientilor la medicamente, la cele mai mici preturi din Uniunea Europeana.

„Prima noastra grija este pacientul, care trebuie sa aiba acces la medicamente. Ne asiguram in primul rand ca medicamentele esentiale sunt disponibile si la preturi accesibile”, a spus ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, potrivit comunicatului mentionat.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.