Ministerul Sanatatii: Scaderea pretului la medicamente nu este amenintata

Scaderea pretului la medicamente nu este amenintata sau pusa sub semnul indoielii „sub nicio forma”,  transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Potrivit comunicatului, au fost parcurse toate etapele necesare pentru a pune in aplicare politica de ieftinire a pretului la medicamentele care fac parte din categoria tratamentelor inovative.

„Programul de guvernare actual prevede scaderea cu 35% a pretului la medicamentele inovative care si-au pierdut patentul si care au generic inregistrat in Romania. Acest obiectiv este asumat cu toata fermitatea si determinarea de Ministerul Sanatatii, a carui misiune este sa asigure accesul tuturor pacientilor romani la medicamente ieftine si de calitate. Impreuna cu toate partile implicate si interesate de implementarea acestui program, adica alaturi de reprezentantii industriei medicale, producatorii de medicamente, asociatiile de pacienti am analizat, am dezbatut si am ajuns impreuna la un acord privind continutul actului normativ. Au existat trei runde de consultari publice, organizate de minister impreuna cu partenerii sociali, pe marginea reglementarii pretului la medicamente”, sustine Ministerul Sanatatii.

Conform Ordinului nr. 368/2017 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul si procedura de aprobare a preturilor maximale ale medicamentelor de uz uman, masura de scadere a pretului la medicamente produce efecte la finalul corectiei anuale a preturilor, care presupune revizuirea tuturor preturilor cuprinse in catalogul Canamed.

„Din pacate, in aceste zile, observam cu tristete ca o parte a celor care mai ieri erau de acord cu planul nostru de actiune, astazi se declara nestiutori si ataca furibund institutia ministeriala si pe reprezentantii sai. Aceasta situatie anormala ne determina sa punem la indoiala buna-credinta si onestitatea celor care ne acuza public cu atata vehementa”, mai sustin reprezentantii MS in comunicatul mentionat.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.