Ministerul Sanatatii face un apel sa donam sange

doneaza-sangeMinisterul Sanatatii a facut un apel catre cetateni pentru donarea voluntara de sange. Apelul vine ca urmare a dificultatilor pe care le intampina unitatile medicale din Romania din cauza scaderii numarului donatorilor de sange pe timpul verii.

Nicolae Banicioiu: In aceasta perioada, este o cerere mai mare din cauza accidentelor rutiere

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a explicat ca in perioada de vara, din cauza concediilor si a muncilor agricole, numarul de donatori care vin la centrele de transfuzii a scazut cu 25%.

“Pe de alta parte, tot in aceasta perioada, exista o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operatiilor planificate. Ca urmare, se creeaza un dezechilibru intre cerere si cantitatile disponibile”, a precizat Nicolae Banicioiu.

Ministerul Sanatatii a cerut utilizarea a cinci centre mobile de recoltare

“Trebuie sa se deplaseze la institutii, firme, pentru a recolta sange de la persoane voluntare, asa cum se procedeaza si in  alte tari europene. Fiecare autocar va deservi un numar de judete, iar activitatea va fi monitorizata atent in vederea cresterii numarului de donari si reducerii lipsei de sange”, a explicat Nicoale Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a cerut prelungirea programului la centrele de recoltare de sange, in vederea cresterii numarului de persoane care pot dona sange.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.