Ministerul Sanatatii: Cum puteti preveni riscul infectarii cu virusul Ebola

manMinisterul Sanatatii din Romania avertizeaza persoanele care calatoresc in zonele afectate de virusul Ebola despre riscurile infectarii si masurile de preventie. Virusul Ebola a cauzat pana in prezent sute de decese pe continentul african. Ministerul confirma faptul ca Romania nu are in prezent cazuri de infectare cu virusul Ebola si nu s-a confruntat nici in trecut cu astfel de cazuri.

Ministerul Sanatatii a transmiri informari oficiale despre simptomele infectarii cu virusul Ebola

Unitatile de Primiri Urgente au primit notificari din partea ministerului Sanatatii despre simptomatologia in infectarea cu virusul Ebola pentru a preveni orice risc in raspandirea virusului.

Informari speciale au primit si reprezentantii Politiei de Frontiera. Romania nu are linii aeriene directe cu Africa de Vest, zona afectata de virusul Ebola, prin urmare orice calator care ar putea fi infectat cu virusul Ebola va fi monitorizat pe alte aeroporturi.

Cum puteti elimina riscul imbolnavirii cu virusul Ebola

Ministerul Sanatatii recomanda persoanelor care calatoresc spre zonele afectate sa evite contactul direct cu fluidele sau sangele persoanelor infectate cu virusul Ebola.

De asemenea, nu este recomandat contactul cu animale salbatice vii sau moarte, precum antilope, maimute, lilieci, arici.

Trebuie sa evitati contactul cu ace care ar putea fi contaminate cu sange sau alte fluide biologice, precum si contactul sexual neprotejat cu o persoana infectata sau in convalescenta.

Simptome in infectarea cu virusul Ebola

O persoana infectata cu virusul Ebola manifesta simptome precum dureri de cap, febra, dureri articulare si musculare, dureri de stomac, diaree si lipsa apetitului.

Pana in prezent, zonele afectate de virusul Ebola sunt Sierra Leona, Guineea, Liberia si Nigeria, unde au fost inregistrate 1200 de cazuri de febra hemoragica, dintre care 672 au fost fatale.

Sursa: www.ms.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.