Ministerul Sanatatii: Contributiile la Sanatate nu vor fi majorate

ministerul sanatatiiNicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a precizat ca nu va exista o majorare a contributiilor la Sanatate in acest an sau in anii urmatori. Acesta a confirmat ca ministerul Sanatatii nu a discutat cu Fondul Monetar International sau cu alte organisme internationale in vederea unei cresteri a contributiilor la Sanatate.

Dorel Sandesc: Contributia pentru asigurarile de sanatate ar trebui sa revina la 14%

Confirmarea din partea ministerului Sanatatii ca nu va exista o majorare a contributiei la Sanatate vine dupa ce Dorel Sandesc, secretar de stat in ministerul Sanatatii, a declarat ca, in Romania, contributia la Sanatate ar trebui sa revina la 14% cat era inainte de 2008.

“In 2008, Guvernul a luat o decizie care s-a dovedit nesustenabila economic, aceea de a reduce contributia pentru sanatate de la un nivel de 14%, care reprezinta media europeana, la un nivel de 10,7%”, a precizat secretarul de stat.

Chiar daca ministerul Sanatatii a precizat ca nu au existat discutii cu Fondul Monetar International despre o posibila majorare a contributiei la Sanatate, Dorel Sandesc a precizat ca FMI considera eficienta si justificata aceasta solutie.

Nicolae Banicioiu: Subliniez faptul ca nu vor fi majorate contributiile la Sanatate

“Stiu ca acum patru ani, in anul 2010, au existat propuneri privind posibile majorari, dar ramase la stadiul de discutii. Subliniez faptul ca nu vor fi majorate contributiile la Sanatate”, a explicat ministrul Sanatatii.

Nicolae Banicioiu a adaugat ca nu au existat discutii cu Fondul Monetar International despre o viitoare majorare a contributiilor la Sanatate.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.