Ministerul Sanatatii avertizeaza: Nu folositi mastile cu supapa

Ministerul Sanatatii avertizeaza ca mastile cu supapa nu sunt recomandate pentru a fi utilizate in contextul pandemiei de coronavirus.

“Aceste masti sunt destinate lucratorilor industriali pentru a preveni respiratia prafului si particulelor in timp ce supapa se inchide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permitand virusurilor sa treaca prin deschiderea supapei”, transmite ministerul intr-un anunt public.

De altfel, organizatiile internationale recomanda ca aceste masti sa nu fie purtate in pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 sa fie raspandite, ducand astfel la posibilitatea infectarii altor persoane.

Tipurile de masti recomandate sunt:

  • Mastile care acopera in intregime nasul si gura;
  • Mastile din tesatura cu cel putin doua straturi, care se pot spala si refolosi;
  • Mastile care au o sarma de metal la nivelul nasului si care nu permit astfel iesirea aerului prin partea superioada a mastii;
  • Mastile care se asaza bine pe partile laterale ale fetei si care nu prezinta spatii pe unde pot patrunde/elimina particule.

Etichete: mastile cu supapa, masti eficiente, masti de protectie coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.