Ministerul Sanatatii atentioneaza pacientii despre comercializarea neautorizata a unor medicamente pe internet


Ministerul Sanatatii atrage atentia populatiei asupra riscurilor la care se expun cei care cumpara medicamente online, neautorizate. 

Comercializarea unor medicamente neautorizate pe internet reprezinta un fenomen periculos si greu de controlat, care genereaza un risc ridicat pentru sanatatea publica.

„Facem precizarea ca Ministerul Sanatatii se delimiteaza de orice actiune de promovare si comercializare a unor medicamente sau dispozitive medicale si ca actiunile de acest gen derulate in spatiul online sunt realizate fara acordul institutiei. In urma identificarii in spatiul online a unor site-uri care, in mod abuziv, utilizeaza identitatea Ministerului Sanatatii ca si garant pentru promovarea si comercializarea unor medicamente care nu au autorizatie de punere pe piata, Ministerul Sanatatii a sesizat structurile abilitate sa solutioneze acest caz si sa ia masurile care se impun.”, scrie intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Pentru orice afectiune, pacientii trebuie sa se adreseze medicului pentru a le fi prescris tratamentul corect.
Ministerul Sanatatii mai atrage atentia ca automedicatia poate duce la efecte negative si consecinte pe termen lung asupra sanatatii!

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.